Nieuw: De WhatsApp Business solution is vanaf nu beschikbaar

icon
AANVRAGEN

Whatsapp ondersteunt PDF documenten

WhatsApp biedt sinds kort de mogelijkheid om PDF documenten te delen. In de nabije toekomst zal WhatsApp ook Excel, Word, Powerpoint en andere bestandsformaten ondersteunen. Wanneer dit zover is brengen we je uiteraard op de hoogte.

De nieuwe feature biedt interessante mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het versturen van een handleiding of een brochure. Dit zorgt ervoor dat organisaties ingewikkeldere klantvragen een stuk sneller kunnen beantwoorden. Er zijn natuurlijk nog veel meer toepassingen denkbaar. Bijvoorbeeld een luchtvaartmaatschappij die bij een omboeking tickets met de reiziger deelt of een uitzendbureau wat een CV van een kandidaat ontvangt.

Ontvangen van PDF documenten

Wanneer je een PDF document ontvangt, kun je het bestand openen door op de bestandsnaam te klikken. Daarna start automatisch de download.

Versturen van PDF documenten

Een PDF document versturen werkt op dezelfde manier zoals je dat gewend bent bij andere multimedia bestanden. Je klikt binnen de conversatie op het paperclip icoon en selecteert PDF document. Daarna kun je een bestand toevoegen aan de conversatie door op “Send document” te klikken.

De ontvanger dient te beschikken over de laatste versie van WhatsApp om PDF documenten te kunnen ontvangen. Indien de ontvanger een oudere versie van WhatsApp gebruikt kan deze geen documenten ontvangen en verschijnt de melding “Message could not be sent – This person is not yet capable of recieving documents”.

Aandachtspunten

 

  • Alle documenten worden versleuteld via End-to-end encryptie, waardoor deze alleen leesbaar zijn voor de ontvanger;
  • De maximale grootte van een PDF document is 16 MB;
  • Indien het PDF document een titel bevat, zal deze als naam van het bestand zichtbaar worden. Bevat het PDF document geen titel wordt de bestandsnaam gebruikt;
  • Momenteel worden alleen PDF documenten ondersteunt, in de toekomst ook Excel, Powerpoint, Word en andere bestandsformaten.

Meer informatie?

Heeft u vragen over PDF ondersteuning of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van WhatsApp zakelijk? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze accountmanagers.

%
The Messaging Agency