in WhatsApp algemeen

WhatsApp laat je live locatie delen

Chatdienst WhatsApp laat gebruikers hun locaties live delen. Dit maakt het mogelijk anderen op de kaart te volgen tijdens bijvoorbeeld een autorit.

De nieuwe functie kan worden geactiveerd door bij een chat een locatie te delen en vervolgens op ‘Deel live locatie’ te drukken. Volgens WhatsApp wordt de locatie-informatie beveiligd met end-to-end encryptie. Het live delen van een locatie kan met de hand worden uitgezet, of er kan een timer worden ingesteld om de tracking op termijn automatisch uit te schakelen.

WhatsApp biedt al langer de mogelijkheid om een locatie te delen, maar het ging daarbij om een vaste plek op de kaart op een specifiek moment. De nieuwe livefunctie volgt de gebruiker voor langere tijd. Zo meldt nu.nl.

Hoe deel je je locatie?

Om je locatie te delen met vrienden of collega’s, doe je het volgende:

  1. Open WhatsApp en selecteer de chat waarin je je locatie live wil delen.
  2. Tik in de chat op het plusje.
  3. Selecteer Locatie.
  4. Tik in het volgende scherm op de optie Deel live locatie.
  5. Je kunt je locatie live delen voor 15 minuten, 1 uur of 8 uur. Kies de gewenste periode.

Na het delen keer je terug naar het chat-scherm. Hier kun je live locatie delen ook stop zetten. Om de nieuwe functie te gebruiken, is het vereist om WhatsApp altijd toestemming tot je locatie te geven. Dit kun je inschakelen via de Instellingen-app, gevolgd door Privacy > Locatievoorzieningen > WhatsApp.

Joey Drieskens
Joey heeft een passie voor online marketing, media, communicatie en ICT. Als marketeer voor SaySimple schrijft hij over WhatsApp en andere Instant Messaging diensten.
Recente berichten

Heb je een vraag?

Bel 023 – 554 67 66

App +31 (0) 6 135 582 70

of ga naar contactformulier