Nieuw: De WhatsApp Business solution is vanaf nu beschikbaar

icon
AANVRAGEN

WhatsApp domineert smartphone Nederlandse jeugd

WhatsApp is onder Nederlandse jongeren erg populair. Maar liefst 87% van de tieners in de leeftijdscategorie 12 tot 19 jaar heeft de berichtenapp op zijn telefoon staan. Na WhatsApp is Facebook de meest populaire smartphone app met 82%. Dat blijkt uit onderzoek van het Telecompaper consumer Panel.

Uit de meting, gehouden in februari en maart van dit jaar, blijkt verder dat Snapchat, Facebook Messenger en instagram op zo’n 60% van de smartphones van jongeren staan. Na deze apps volgen Twitter, Skype en Google+ met een gemiddelde van circa 30 procent.

Snapchat maakt in Nederland een sterke groei door, zo blijk al uit cijfers van Telecompaper. In januari van dit jaar was het totaal aantal gebruikers van de berichtendienst binnen jaar verdubbeld naar 1,5 miljoen.
Minder populair

De grote verliezer is BlackBerry Messenger. Nog geen procent van de jongeren geeft aan de applicatie op zijn smarphone te staan. BlackBerry werd enkele jaren geleden juist groot in Nederland door de introductie van BlackBerry Messenger, afgekort tot BBM of ‘ping’.

ChatOn, de messagingdienst die Samsung eind vorig jaar stop zette, staat nog op een kleine 17 procent van de toestellen. 12 procent van de jongeren heeft een app om zijn mobiele dataverbruik te meten.

Dit bericht verscheen eerder op Telecompaper

%
The Messaging Agency