Joey Drieskens 27 mrt. 2018

WhatsApp brengt “oude” status terug

WhatsApp blijft nieuwe functies toevoegen. Na videobellen en het delen van Gif’s, heeft WhatsApp afgelopen maand de vernieuwde “status” functie gelanceerd. Met de status-functie kun je net als in onder andere Snapchat en Instagram foto’s en video’s delen met je contacten die na 24 uur weer verdwijnen. Je kan bij het plaatsen van de status-updates zelf kiezen voor wie van je contacten de update zichtbaar is. De updates zijn te zien in een nieuw tabblad in de app. Hier tref je een overzicht aan van jouw contactpersonen met een status-update.

WhatsApp-brengt-oude-status-terug

 

De WhatsApp status in een nieuw jasje

Ondanks de nieuwe mogelijkheden die de status-update biedt, geven gebruikers vooral aan de oude status-functie te missen. De WhatsApp status was een zinnetje onder je naam in de contactenlijst. Standaard stond deze ingesteld op het inmiddels iconische ‘Hey There I Am Using WhatsApp’.

Na kritiek vanuit de community brengt WhatsApp de oude status-functie eind maart terug. De oude status-functie keert terug onder de naam ‘Info’ en is te vinden onder instellingen. De nieuwe status-functie blijft echter ook bestaan. WhatsApp geeft aan bezig te zijn met het verbeteren van deze functies, wat betekent dat nu zowel een tekst als een multimedia status beschikbaar is voor de gebruikers van WhatsApp.

Meer informatie?

SaySimple ondersteunt uiteraard de laatste WhatsApp features. Heb je vragen over de zakelijke inzet van WhatsApp of de vernieuwde status-update? Neem dan gerust contact met ons op.

written by
Joey Drieskens
%
The Messaging Agency