Nieuw: De WhatsApp Business solution is vanaf nu beschikbaar

icon
AANVRAGEN

Wat zijn de kansen van WhatsApp voor zakelijk gebruik?

De laatste maanden is er veel nieuws te vinden over WhatsApp en het zakelijk inzetten daarvan. Dat het hét nieuwste sociale netwerkt is en dat iedereen dit moet gaan benutten. Liggen er kansen voor het gebruik van zakelijk WhatsApp?

Het geheim van de push notificatie

Hoe gaaf is het als mensen lekker TV zitten te kijken en ze pakken hun telefoon, niet omdat er een nieuwsbrief binnenkomt die ze kort doorkijken maar omdat ze een WhatsApp bericht hebben ontvangen van een kledingzaak, met de mededeling dat de nieuwe collectie er is! Het mooie aan WhatsApp als sociaal netwerk is dat een push notificatie ontzettend sterk is. Mensen zijn continu met elkaar in gesprek en bedrijven kunnen zich hier via deze weg goed aan toevoegen! Uiteraard blijft het wel aan de ontvanger of deze de berichten wilt ontvangen.

Webcare via WhatsApp

Op dit moment zie je bij een aantal bedrijven een WhatsApp nummer staan voor vragen. Zoals je misschien al met Twitter gewend bent kan je een tweet versturen naar het bedrijfsaccount en wordt er (snel) op gereageerd waarmee je probleem verholpen is. Om dit via WhatsApp te doen is voor sommige gebruikers sneller, handiger en voor bedrijven dus ontzettend handig om zo hun klanten op deze manier te woord te staan. Mensen ervaren deze berichten vaak persoonlijker waarmee de klant meer verbonden is aan het bedrijf. Een voorbeeld is PlayNow, dit bedrijf biedt technische webcare aan via WhatsApp. Wij hebben gezien hoe veel berichten hier binnenkomen, wij waren stomverbaasd maar aan de andere zagen we veel mogelijkheden voor veel andere bedrijven.

De toekomst van WhatsApp

WhatsApp, ook wel hét messaging systeem van dit moment telt op dit moment 600 miljoen actieve gebruikers. Op dit moment is WhatsApp druk bezig met het bouwen van een WebApp zo schrijft AndroidWorld. Wat gaat er gebeuren met WhatsApp als deze daadwerkelijk uitgerold zal worden? Facebook heeft in februari 2014 WhatsApp overgenomen en misschien zal WhatsApp wel integreren met Facebook messenger, die tenslotte al een web app heeft. Kortom, er zit veel toekomst in WhatsApp als sociaal netwerk. Het is nog volop in aanbouw en zal ons ongetwijfeld meer gaan bieden.

Dit bericht verscheen eerder op The Next Network

%
The Messaging Agency