Nieuw: De WhatsApp Business solution is vanaf nu beschikbaar

icon
AANVRAGEN

eGem en SaySimple ondersteunen gemeenten met WhatsApp

ICT-leverancier eGem uit Amersfoort en SaySimple uit Haarlem gaan een samenwerking aan om gemeenten te ondersteunen bij de inzet van Whatsapp als buurtpreventie of communicatiekanaal. Gemeenten kunnen WhatsApp inzetten om het contact tussen burgers en bedrijven te bevorderen. Daarnaast kunnen ze berichten sturen naar specifieke (klant)groepen, zoals specifieke wijken.

Whatsapp biedt gemeenten een extra communicatiekanaal om met burgers en bedrijven te communiceren. Zo kunnen burgers vragen stellen over de aanvraag van een paspoort, maar ook een melding maken wanneer er grof vuil voor de deur staat dat niet wordt opgehaald. Daarnaast biedt de broadcast list functionaliteit van WhatsApp gemeenten de mogelijkheid om berichten te versturen naar specifieke klantgroepen, zoals updates over bepaalde projecten binnen een wijk.

SaySimple ondersteunt organisaties bij de zakelijke inzet van Whatsapp bij diverse bedrijven, waaronder Transavia, Parkmobile en Eurocamp. “Er zijn veel gemeenten die met Whatsapp werken. Zij hebben een telefoon en 06-nummer aangeschaft, maar dit wordt niet als optimaal ervaren. Bovendien worden deze gesprekken niet geïntegreerd in het werkproces. Het gebruik van een zakelijk WhatsApp applicatie biedt een professionele uitbreiding op de mogelijkheden van Whatsapp”, aldus een woordvoerder van eGem.

%
The Messaging Agency