Nieuw: De WhatsApp Business solution is vanaf nu beschikbaar

icon
AANVRAGEN
Dedicon logo kleur

Video's voor scholieren met dyslexie

Stichting Dedicon zet zich in voor mensen met dyslexie of een andere (visuele) handicap. De stichting stelt dat het belangrijk is om toegang te hebben tot de juiste informatie en dat geldt ook voor mensen die moeite hebben met lezen. Vanuit deze gedachten heeft Dedicon de smartphone applicatie LEX ontwikkeld. LEX is gericht op leerlingen met een leesbeperking en geeft hen de kans om de gesproken schoolboeken van Dedicon te beluisteren via hun smartphone of tablet. Om LEX onder de aandacht van de doelgroep te brengen, is Stichting Dedicon op zoek gegaan naar een innovatief en laagdrempelig kanaal zoals WhatsApp.

Campagne: Je schooltas in je broekzak

Stichting Dedicon zet WhatsApp in ten behoeve van de campagne “Je schooltas in je broekzak” voor de applicatie LEX. Wekelijks worden er een aantal berichten verstuurd met weetjes en tips in de vorm van video’s en afbeeldingen. De multimedia toepassing van WhatsApp is hiervoor uitermate geschikt. Voor leerlingen die moeite hebben met lezen is het aanbieden van visuele content een slimme oplossing.

Promotie van het WhatsApp-nummer

Ten behoeve van de campagne “Je schooltas in je broekzak” heeft Dedicon in eerste instantie een nieuwe website ontwikkeld. De website is volledig gewijd aan de applicatie. Binnen de website is een aparte actiepagina voor de WhatsApp toepassing ingericht. Ook via de social media kanalen en de nieuwsbrief van Dedicon is er gecommuniceerd over LEX. Daarnaast wordt de campagne fysiek gepromoot op scholen. Er zijn flyers en folders uitgegeven en er hangen posters waarop het WhatsApp nummer van LEX wordt gecommuniceerd.

‘‘

Klant van Dedicon

Resultaat: 2.500

Tot zover hebben ongeveer 2.500 mensen de app gedownload. Er waren al snel 155 abonnees op de WhatsApp campagne aangemeld. Daarnaast heeft LEX verschillende vermeldingen in de media gekregen, onder andere in de Volkskrant. Ook hebben tot nu toe meer dan 100 scholen informatie opgevraagd bij Dedicon.

Download de ultieme messaging gids voor bedrijven

The Ultimate Guide to Messaging for Businesses

Alle velden met een * zijn verplicht
ultimate-guide-to-messaging
We've got you covered

Onze klanten

%
The Messaging Agency